Overwin je angst voor de tandarts

O

Voor de een stelt een bezoek aan de tandarts niets voor, terwijl een ander juist bang is voor de tandarts. Een ding is zeker: je bent niet de enige die bang is voor de tandarts, maar liefst 80% van de Nederlands is namelijk wel eens bang voor een behandeling. Voor deze mensen is het verleidelijk om die tandartsbezoek uit te stellen, wat natuurlijk niet goed is. De gezondheid van je gebit is en blijft belangrijk.

Benieuwd wat je tegen deze angst kunt doen? Lees dan snel verder om mijn tips te lezen!

Meer dan het gebit

Tegenwoordig kunnen tandartsen veel beter omgaan met angstige patiƫnten. Zij zullen niet alleen naar je gebit kijken, maar ook meer rekening houden met hoe jij je voelt. Daarnaast is het ook ook goed om te beseffen dat ook bij de tandarts de behandelingen flink zijn verbeterd. Vrijwel elke behandeling kan goed verdoofd worden en het kan maar zo zijn dat het vullen van een gaatje nu helemaal niets meer voorstelt.

Praat met anderen over jouw angst

Heb jij ook angst voor de tandarts? Dan is het goed om dit bespreekbaar te maken. Vertel je partner of een goede vriend(in) over deze angst. Hij of zij kan je dan ondersteunen. Uiteraard kun je ook iemand meenemen bij een afspraak. Bedenk goed dat jij echt niet de enigste bent die bang is voor de tandarts. Een angst kun je afleren en dat geldt ook bij angst voor de tandarts! Vertel de tandarts ook dat je bang bent, zodat hij of zij daar rekening mee kan houden.

Voel jij je op je gemak bij de tandarts?

Kies voor een tandarts waar jij je op je gemak voelt. Voel je je momenteel niet op je gemak bij de tandarts? Ga dan op zoek naar een andere tandarts. Sla de controleafspraken bij de tandarts ook nooit over. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen!

Laat je niet bang maken

Laat je vooral niet bang maken door verhalen van anderen. Op het internet staan heel wat verhalen over behandelingen waar niemand blij van wordt. Je zult al snel merken dat deze verhalen negatief zijn en dat de positieve verhalen niet aan het licht komen.

Mondaat: regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie

Ben je op zoek naar een tandarts die goed met angstige patiƫnten om kan gaan? Breng dan een bezoek aan Mondaat. Dit is een regiopraktijk voor tandheelkunde en orthodontie. Je kunt hier onder andere terecht voor een tandarts Meppel of orthodontist Meppel.