Wat is de beste manier om human hair extensions te verzorgen?

W

Evenals de keuze voor het soort human hair extensions, is de verzorging ervan minstens even belangrijk. Zo blijft het haar langer mooi en geeft het een natuurlijke uitstraling.

Dagelijkse verzorging

Belangrijk is om je haar regelmatig te borstelen om klitten te voorkomen. Human hair extensions was je het best met een pH neutrale shampoo, dit om zo veel mogelijk schade aan het haar te voorkomen. Hier geldt zoals bij je eigen haar: hoe minder vaak wassen, hoe beter. Daarnaast kun je ook een voedend haarmasker of voedende crème gebruiken omdat het haar op zichzelf geen voeding krijgt. Ook moet je bij het wassen en verzorgen er steeds opletten dit vooral in de lengtes en de punten te doen, omdat er anders een kans bestaat dat de extensions zullen loslaten. Je hoofdhuid wassen en verzorgen met je platte hand in plaats van met je vingertoppen, is iets aangenamer omdat je niet blijft haken. Je kan het haar voorzichtig drogen met een handdoek, wrijf dan zeker niet te wild of er kunnen klitten ontstaan. Een andere optie dat je kunt kiezen is het te föhnen, maar bescherm het dan zeker met een hitte beschermend serum. Dit geldt ook bij het stijlen van het haar met een stijl- of krultang. Anders kan het haar snel een droge indruk krijgen. Tenslotte wordt het ten zeerste afgeraden om te gaan slapen met nat haar, omdat dit heel snel tot klitten leidt. Doe het liever in een losse vlecht of een hoge knot.

Bij activiteiten

Er is geen probleem als je wilt gaan zwemmen met human hair extensions. Natuurlijk is het wel aangeraden om achteraf je haar goed uit te spoelen zodat alle chloor of zout uit het haar is. Ook is het aangeraden om tijdens het zwemmen of sporten je haar in een staart of in een vlecht te doen, alweer om klitvorming te voorkomen.

Kortom, de verzorgingstips voor je eigen natuurlijke haar gelden evengoed voor extensions. Alleen verdienen deze laatste nog net iets meer aandacht. Een mooie, volle bos lang haar is een droom van vele vrouwen. Toch zijn extensions wel een soort engagement, maar mits goede verzorging heb je er zoveel plezier aan.