Ooglidcorrectie? Waarop moet je letten

O

Ooglidcorrecties zijn de meest uitgevoerde plastische ingrepen in Nederland maar zijn allesbehalve routine. Waarop moet je letten bij het aangaan van een ooglidcorrectie?

Klinieken

Veel ooglidcorrecties worden uitgevoerd door een specialist in diens eigen kliniek. Ziekenhuizen bieden hiervoor geen plaats omdat de vraag naar ogen corrigeren heel hoog is en hiervoor vaak geen aparte specialist aanwezig is. Vaak hebben plastische chirurgen hierdoor een eigen kliniek en kunnen daarbij ook specialiseren naar één bepaald onderdeel.

Zodoende kun je terecht bij een oogkliniek voor een ooglidcorrectie. Maar welke informatie heb je nodig en waar kan je het beste terecht?

Behandeling

Veel van deze klinieken bieden diverse behandelingen aan oogcorrecties. Hierbij valt te denken aan:

 • bovenooglidcorrectie
 • onderooglidcorrectie
 • wenkbrauwlift
 • ooglidverstrakking

Chirurgen

Alhoewel iedere arts een oogkliniek mag beginnen is het wel zo fijn te weten welke nu echt goed voor je is. Er zijn immers minder goede klinieken die er slechte praktijken op nahouden. Maar over het algemeen zijn goede oogchirurgen aangesloten bij de NVPC.

Ooglidcorrectie prijzen

Ook zal je merken aan de prijs met wat voor een kliniek je te maken hebt. Iemand die tegen bodemprijzen een chirurgische ingreep aanbiedt klinkt al niet betrouwbaar. De ooglidcorrectie prijzen als vergelijking is een goede indicator. Een goede chirurg zal nooit zijn ervaring en kennis verdoezelen om tegen een lage prijs meer klandizie te krijgen.

De kosten voor een ooglidcorrectie zijn geen standaardprijzen maar vooral gebaseerd op alles wat de chirurg meebrengt naar jouw behandeling. Veel factoren spelen hier mee, hierbij alvast een aantal factoren die de kosten bepalen:

 • studie en kennis
 • ervaring en kundigheid
 • testen en toetsen van nieuwe ontwikkelingen
 • publiceren en delen van kennis en ervaring
 • gekwalificeerde collega’s
 • voldoen aan richtlijnen (wettelijk en medisch)
 • last but not least, de praktijkkosten zelf

Alhoewel de prijzen kunnen verschillen zijn er ook afspraken gemaakt met zorgverzekeraars. Hiervoor moet er wel een duidelijke richtlijn zijn van wat een behandeling kan kosten. Over het algemeen kan een patiënt uitgaan van de prijzen die hieronder staan bij het aangaan van een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie onderoogleden (chirurgisch)

€ 900,00 tot € 1998,00

Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch)

€ 600,00 tot € 1350,00

Als je met deze onderdelen uit de voeten kan dan ben je al een heel eind in het weten wat een goede oogkliniek is. Voor de rest is het een kwestie van vragen stellen. Dit kan je doen door reviews te lezen, het nieuws volgen over slechte praktijken. Maar bovenal kun je gerust een kliniek bellen voor een consult. Een goede chirurg zal je altijd eerst goed informeren voordat je een behandeling aangaat.