3 redenen om zorgdetachering uit te besteden aan specialist

3

Nederland heeft honderden, zo niet duizenden, uitzend- en detacheringsbureaus. Veel van deze bureaus zijn niet gespecialiseerd in een bepaald vakgebied maar bemiddelen tussen professionals en bedrijven uit verschillende branches. Toch is dat niet altijd de beste oplossing, specialistische uitzend- en detacheringsbureaus zijn in opkomst en dat is niet zonder reden: Zeker in vakgebieden als de zorg wordt het steeds belangrijker dat de detacheerder precies weet hoe de branche eruit ziet. Hier volgen vijf redenen om detachering in de zorg uit te besteden aan een specialist.

Bezuinigingen, bezuinigingen en nog eens bezuinigingen

Het is erg belangrijk dat de detacheerder weet hoe de markt eruit ziet. Waar voorheen de banen in de zorg voor het oprapen lagen is dat tegenwoordig, door de vele bezuinigingen, niet meer het geval. Het vinden van een nieuwe baan in de zorg kan soms maanden duren en daarom is het juist nu verstandig om een uitzend- of detacheringsbureau, dat zich specialiseert in zorgbanen, in de arm te nemen. Zij weten hoe de markt in elkaar zit en doen er daarom alles aan om jou, als zorgprofessional, aan een nieuwe baan te helpen.

Zorgdetacheerders begrijpen zorgprofessionals

Algemene uitzendbureaus begrijpen vaak niet exact welke functie jij ambieert in de zorg en weten bovendien niet alles van de verschillende functies in de zorg af. Zorgdetacheerders kennen de verschillende functies als geen ander en begrijpen precies wat bij jou past. Hierbij is het erg belangrijk dat het bedrijf goed past bij de zorgprofessional en wordt er dus niet alleen gekeken naar functieomschrijving. Zo komen de zorgdetacheerder en de zorgprofessional samen tot de perfecte functie.

Zorgdetachering focust op zorg en alleen zorg

De detacheerders van een zorg uitzend- en detacheringsbureau zijn tijdens hun werk alleen maar bezig met zorg. Hierdoor weten ze precies wat er speelt in deze sector en zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zijn er wetswijzigingen die van invloed zijn op jou als zorgprofessional? Dan zullen zorgdetacheerders dit als eerste pro actief laten weten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ben je andere werkzoekende vaak te snel af.