Kantoor renoveren, wat nu?

K

Stel, je kantoor is ondertussen toe aan een flinke opknapbeurt en moet ook opgefrist worden omdat het een beetje uit de tijd is maar natuurlijk moeten ook de werkzaamheden gewoon door kunnen blijven lopen. Wat is dan verstandig? Het is natuurlijk erg vervelend wanneer het bovenste zich voor zou doen. Als werkgever zou je natuurlijk zo lang mogelijk doorgaan in het oude kantoor ondanks de wat mindere staat want de werkzaamheden kunnen simpelweg gewoon niet stil komen te liggen. Toch zal een werkgever er op een begeven moment aan moeten geloven om het kantoor toch op de schop te doen. Wat zijn de oplossingen zodat de werkzaamheden tijdens de verbouwing of renovatie van een kantoor toch door kunnen gaan?

Tijdelijke oplossing

Wanneer het kantoor wordt verbouwd dan kan er worden gezocht naar een tijdelijke oplossing. Het is namelijk de bedoeling dat het kantoor binnen een zo kort mogelijke tijd weer helemaal is opgeknapt. Om de werkzaamheden tijdens een verbouwing of renovatie gewoon door te laten lopen zijn tijdelijke kantoorunits hele goede alternatieven. Dit is een tijdelijk kantoor zodat de werkzaamheden gewoon door kunnen lopen en het bedrijf dus geen achterstand oploopt. Daarnaast zijn kantoorunits in veel gevallen geheel naar eigen wens in te richten waardoor het personeel er weinig hinder van zal ervaren.

Het belang van een goede werkplek

Ook al is een werkplek tijdelijk, dan nog is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat het personeel er goed kan blijven werken en dat het personeel zich thuis voelt op de plek. Het is belangrijk dat het geen kille ruimte is en dat het personeel allemaal een ‘eigen’ plekje heeft. De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteedt aan de werkplek voor het personeel. Grote en hippe bedrijven zoals Heineken stoppen er dan ook erg veel geld in om een werkplek te creëren waar hun personeel zo optimaal mogelijk kan functioneren.