Fillers

F

Fillers zijn een manier om snel van rimpels af te komen. Fillers worden meestal gebruikt om van rimpels en kraaienpootjes af te komen. Maar hoe werkt het precies? Een filler is een gel die in de huid wordt gespoten door middel van een holle naald. Meestal worden fillers gebruikt bij de neus-lippen plooi, mondhoeken, de lippen of de wangen. Echter kunnen fillers ook ingezet worden voor bijvoorbeeld een bilvergroting.

Zijn fillers veilig?

Voor je fillers laat inspuiten is het belangrijk dat je een gesprek hebt gehad bij een erkende kliniek waar veel ervaring is op het gebied van fillers. Veel klinieken gebruiken alleen afbreekbare fillers die geruime tijd op de markt zijn en waarvan de veiligheid op lange termijn is bewezen.

Hoe lang is de werking van fillers?

Er is geen vaste tijd voor hoe lang een filler werkt. Dit hangt af van een aantal verschillende factoren zoals het deel van het lichaam waar de filler geïnjecteerd is, de stofwisseling van de persoon en ook het type filler dat is gebruikt. De werking is over het algemeen zo’n 8-12 maanden.

Hoe werkt een filler behandeling?

De behandeling zelf gaat vrij snel. Meestal zal er een intake gesprek aan vooraf gaan waarna vervolgens de behandeling gelijk kan plaats vinden. Als je bang bent of erg pijngevoelig kan een verdoving worden aangebracht maar dit is in de meeste gevallen niet nodig. Tijdens de behandeling zelf wordt via een naald de filler toegebracht. Dit duurt meestal maar 15-20 minuutjes.