Schoonheidssalon

S

Een schoonheidssalon biedt vaak verschillende behandelingen aan. Hierbij kan je denken aan cosmetische behandelingen, verzorgende en ontspannende behandelingen, behandelingen voor huidproblemen maar ook advies over bijvoorbeeld make-up. Voor veel schoonheidssalons geldt dat ze een specialisme hebben. De ene schoonheidssalon is ingericht voor visagie, pedicure en/of manicure, waar je bij een ander terecht kan voor permanente make-up.

Behandelingen

Hieronder staat een opsomming van de meest voorkomende soorten behandelingen die je kan krijgen bij schoonheidssalons.

  • Hand- en voetverzorging
  • Massage’s
  • Make-up/visagie
  • Gezichtsbehandelingen
  • Ontharen

Hand-en voetverzorging

Hierbij kan je denken aan het bij laten vijlen en knippen van de nagels, het aanbrengen van nepnagels en/of nagels laten lakken, schoonmaken van de handen en nagels en een massage van de handen/voeten.

Massage’s

Dit kan uiteenlopen van de klassieke massages tot reiki en shiatsu.

Make-up/visagie

Dit loopt uiteen van het aanbrengen van make-up voor een speciale avond tot het aanbrengen van permanente make-up en visagie.

Gezichtsbehandelingen

Voor het gezicht zijn veel vaak behandelingen zoals reinigen van het gezicht, aanbrengen van maskertjes, gezichtsmassages en acne behandelingen.

Ontharen

Schoonheidssalons bieden soms ook ontharingsbehandelingen aan. Vaak bestaat zo’n behandeling uit harsen. Harsen kan in principe overal waar haar groeit. Denk echter wel goed na over hoe gevoelig een bepaalde plek kan zijn voor je je laat harsen.