Opleiding pedicure – professionele voetverzorging

O

Lijkt het jou verschrikkelijk om een 40-urige kantoorbaan te hebben en ben jij liever met je handen bezig? Dan past de opleiding pedicure zeker bij jou! Je hebt zelfs de keuze om voor een baas te gaan werken of zelfstandig te beginnen. Er is een grote vraag naar pedicures, dus de baangarantie is ook erg hoog. Ons motto is leren door doen, zo bestaat de opleiding pedicure uit een gedeelte praktijk, gedeelte theorie en als laatste nog ondernemersvaardigheden. Is je interesse gewekt en wil je meer lezen over de opleiding pedicure? Hieronder vertel ik je meer!

Inhoud van de opleiding pedicure

Twee keer per jaar kan je bij ons de opleiding pedicure starten, het betreft een 1 jarige opleiding, je kunt hem verlengen met een half jaar om zo het diploma tot medisch pedicure te machtigen. Zoals eerder genoemd bestaat een gedeelte van de opleiding uit theorie hier leer je alles over hygiëne, pathologie en de anatomie van de voet. Tijdens de praktijklessen komen onderwerpen als nagels knippen, veilen, geven van voetmassages en het verwijderen van eelt en likdoorns aan bod. Als laatste stomen wij je klaar om een eigen onderneming te starten, zodat je met een goede basis het werkveld kan betreden.  

Zodra je je diploma hebt behaald kun je meteen aan de slag op de arbeidsmarkt, door de vergrijzing in Nederland groeit ook de vraag naar pedicures. Je kan je eigen salon beginnen of bij een schoonheidssalon aan de slag gaan. Je hebt hoe dan ook garantie op een baan!

Vragen? Kom in contact

Zie je jezelf al helemaal de opleiding pedicure volgen? Meld je dan snel aan via onze website, het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens achter laten. Je kunt de opleiding al volgen met een VMBO achtergrond of een vooropleiding op MBO niveau 2. Liever eerst nog alles even rustig doorlezen? Meer informatie lees je op onze website!