Kledingtrends in 2018

K

Het lijkt nog ver weg, maar 2018 zit er toch echt weer aan te komen. Nog anderhalve maand en we leven weer in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar gaat niet alleen gepaard met champagne en oliebollen, maar ook met nieuwe kledingtrends. We zetten een paar kledingtrends in 2018 voor je op een rij.

Romantische pasteltinten

De eerste trend is een trend voor de echte girly girls onder ons. Op de catwalk werden enorm veel pasteltinten gezien. Denk aan zachte en stoffige tinten, zoals zachtroze, een lichte zandkleur, heel lichtgeel enzovoorts. Deze tinten werden op een romantische manier gecombineerd, zoals met rokjes en bloemenprintjes. Een romantische look is dus altijd goed het komende jaar. Tijd om je innerlijke vrouw in je naar boven te halen.

Colorblocking

Colorblocking was een tijdje geleden al immens populair, maar het is weer helemaal terug. Dit is het dragen van verschillende felle kleuren bij elkaar. Deze kleuren mogen met elkaar vloeren (graag zelfs). Denk aan felblauw met felroze, of knalgeel met helder groen. Een volledige outfit in dezelfde felle kleur mag ook. Een geweldige trend voor de meiden onder ons die wel houden van wat kleur en die niet bang zijn om dit te showen. Is deze trend je een beetje te veel van het goede? Kies dan voor een paar accessoires in een felle kleur.

Stoffen

Natuurlijk zijn er ook bepaalde stoffen die veel werken teruggezien op de runway. Er waren twee stoffen die er enorm uitsprongen: tule en satijn. Tule is een enorm feestelijke stof die elke outfit vrolijk maakt. Denk aan een tule rokjes met hierop een basic shirtje. Ook voor de feestdagen is dit erg leuk. Satijn was de nummer 1 stof op de grote catwalks. Satijn kan elke outfit tot een luxeproduct maken. Satijn zit namelijk niet alleen heerlijk, maar zorgt er ook voor dat een outfit gelijk erg stijlvol oogt. Je kan vrijwel alles kopen met satijn. Denk aan rokjes, jurkjes, tops, een pak of een hemdje.

Niet alleen je kleding is belangrijk, ook je haar doet mee. Het motto is niet voor niets ‘Als je haar maar goed zit’. Lees daarom nu ook de haartrends in 2018, zodat je hele look hip is het komende jaar.