Tips om af te vallen

T

Afvallen kan erg lastig zijn. Toch is het soms makkelijker dan je denkt. Afvallen bestaat voor 70% uit voeding en maar slechts 30% uit sporten, dus zelfs zonder te sporten is het mogelijk binnen een aantal weken aanzienlijk wat kilo’s kwijt te raken. Maar hoe dan? Ik geef hieronder een paar tips die jou kunnen helpen om snel wat kilo’s kwijt te raken.

Tip 1: Weet wat je eet

Het is belangrijk dat je weet wat je eet. Eten doen we om energie te krijgen, gezond te blijven en geen honger te hebben. In principe zijn er 3 manieren om energie binnen te krijgen via je voedsel. 1. Koolhydraten 2. Vetten 3. Eiwitten. Koolhydraten verteren langzaam met als gevolg dat je aankomt. Vetten en eiwitten worden makkelijker verteerd waardoor je dus makkelijker afvalt. Koolhydraten moeten dus zoveel mogelijk worden vermeden als je wil afvallen. Suiker, granen, zetmeel en alcohol bevatten veel koolhydraten en moeten dus niet teveel worden ingenomen.

Tip 2: Haal geen verkeerde dingen in huis

Op het moment dat je thuis geen dingen hebt liggen die niet goed zijn voor je dieet kan je ze ook niet opeten. Daarom haal ik het eten dat slecht voor mij is ook helemaal niet in huis als ik probeer af te vallen. “Maar mijn man dan of kinderen dan? Die willen wel lekker snoepen.” Dit kan inderdaad lastig zijn. Wat kan helpen is om afspraken te maken met je man. Vertel hem wat je doelen zijn en kijk of jullie samen tot een goede oplossing kunnen komen. Misschien is hij zelfs wel bereid om samen met jou mee te lijnen?

Tip 3: Weeg 1 keer per week

Je moet jezelf niet iedere dag gaan wegen. Dit kan ontzettend demotiverend werken. Resultaten zullen niet over 1 dag ijs worden behaald en soms val je de ene dag meer wat af en komt er een andere dag wat bij. Keep your eyes on the finish en weeg jezelf maar 1 keer per week.

Dit waren mijn tips, heel veel succes met het afvallen!