Do’s and Don’ts voor je haar

D

“Als je haar maar goed zit” is een bekend spreekwoord. Vaak wordt het enigszins gekscherend gezegd maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Als mijn haar een “offday” heeft, heb ik die zelf ook. Het zelfvertrouwen hangt vaak nauw samen met hoe goed je haar zit. Daarom enkele Do’s and Don’ts voor je haar.

Gebruik de juiste producten

Dat klinkt erg cliché maar toch is het zo. De juiste producten doen wonderen voor je haar. Bedenk wat je echt wil. Snel je haar ontklitten met prullaria en vervolgens je haar beschadigen? Of kies je toch liever voor de langere termijn? Ik raad je het laatste aan. Kies voor producten die je haar op de langere termijn verzorgen en niet voor een product met snel resultaat.

Pas op met de Föhn

Hitte is funest voor je haar. Pas op met een te hete föhn, stylingtangen en krultangen. Probeer het gebruik van de stylingtangen en krultangen terug te dringen voor de momenten dat je het echt nodig hebt. Bij het föhnen van je haar is het belangrijk je haar eerst op te laten drogen en gebruik de föhn voor het in model brengen van je haar.

Niet te vaak verven

Pas op met het verven van je haar. Eens in de zoveel tijd kan absoluut geen kwaad, maar doe het niet te vaak. Denk daarom ook goed na over de kleur die je kiest. Een te lichte of te donkere kleur kan er voor zorgen dat je het haar vaker gaat verven om de juiste kleur terug te krijgen. Gebruik het verven van het haar ook niet als oplossing voor droog of dof haar maar los het probleem op bij de kern. Dit kan bijvoorbeeld door een balsem. Als je toch hebt besloten je haar te verven, laat het dan gebeuren door een specialist zoals de kapper.