Belangrijk tips voor glanzend haar

B

Veel mensen willen haarverzorging nog wel eens onderschatten. Waar veel mensen het belang van huidverzorging wel kunnen inschatten, wordt over haarverzorging soms te makkelijk gedacht. Daarom heb ik een aantal tips voor een glanzende bos met haar.

Een grote fout die veel mensen maken is dat het haar te vaak wordt gewassen. Twee tot drie keer per week het haar wassen is ruim voldoende. Wanneer je een vies gevoel over houdt na een douchebeurt wanneer je het haar niet hebt gewassen, dan kan je er voor kiezen het vaker te doen. Gebruik dan wel de juiste producten.

Een andere tip die ik mee wil geven is om je shampoo met water aan te lengen. Gebruik ongeveer 2 eetlepels water voor een vol glas water. Dit zorgt ervoor dat de shampoo minder geconcentreerd is en daardoor je haar minder aantast.

glanzend haar

Heerlijke shampoo

Daarnaast heb ik nog een tip waarmee je het haar een glans kan geven. Als je water hebt toegevoegd aan de shampoo kan je vervolgens nog een klein beetje citroensap toevoegen. Ongeveer een halve citroen is voldoende. Was je haar vervolgens met het goedje en spoel alles goed uit. Vervolgens moet je direct nadat het haar is gewassen een glas azijn over het haar spoelen en goed in laten trekken, ongeveer twee tot drie minuten. Tot slot moet je het haar even uitspoelen, het liefst met koud water. Het resultaat: haar dat minder snel vies wordt en een mooie glans heeft.

Tot slot wil ik nog even zeggen dat je na het wassen van het haar goed moet oppassen met föhnen. Houd de föhn op voldoende afstand en gebruik nooit de hoogste stand. Hierdoor blijft je haar gezonder en glanzender.