Wat voor type huid heb ik?

W

Weet jij eigenlijk wel wat voor huidtype jij hebt? Ik ga de 7 meest voorkomende huidtype met je doornemen.

  • Normale huid
  • Jonge huid
  • Vochtarme huid
  • Droge huid
  • Vette huid
  • Gevoelige huid
  • Rijpere huid

Normale huid

Dit type huid heeft geen opvallende kenmerken en komt vooral voor bij mensen tussen de 20-40 jaar. De dikte van de huid is goed, de huid is niet extra gevoelig en de poriën zijn normaal.

Jonge huid

Deze huid zien we terug bij mensen tussen de 15-25 jaar. De huid is stevig en fijn. Wel kan er spraken zijn van overmatige talgproductie waardoor puistjes kunnen ontstaan.

Vochtarme huid

De vochtarme huid ontstaat vaak door een gebrek aan vochtinname of verkeerd gebruik van make-up, te ruig scrubben of teveel douchen. Hierdoor ontstaat een trekkend gevoel.

Droge huid

Te droge huid komt door ene tekort aan talg. Dit zorgt voor een onbeschermd en ruw gevoel. De huid ziet er vaak faal uit. Droge lucht en koude winters kunnen een oorzaak zijn van een te droge huid. Een crème met veel vet kan helpen.

Vette huid

Een overtollige talgproductie is kenmerkend voor een vette huid met een glimmende huid als gevolg. Hierdoor ontstaan veel mee-eters en puistjes. Belangrijk voor mensen met dit huidtype is een gezond voedingspatroon, goede verzorging en persoonlijke hygiëne.

Gevoelige huid

Doordat de mensen met dit type huid een dunne huid hebben zal deze gevoeliger aanvoelen. Mensen met dit huidtype zullen sneller last hebben van het weer. Wanneer het warm of koud is heeft dit eerder een negatief effect op de huid waardoor irritatie ontstaat.

Rijpere huid

Meestal hebben mensen na hun 50e een rijpere huid. De huid is dunner en gevoeliger geworden door de jaren heen. De talgproductie neemt af en herstel van de huid duurt langer. Ook neemt de elasticiteit en rekbaarheid af. Hierdoor zullen rimpels verschijnen.