Lichaam Tips Verzorging Zorg

Bescherming tegen bacteriën

B

Wat zijn bacteriën

Bacteriën zijn een domein van eencellige levende micro-organismen. Deze organismen kunnen zichzelf snel vermeerderen via binaire deling, waardoor ze vaak in miljarden aantallen bestaan. Hoewel, als mens zijn deze onzichtbaar en alleen fysiek te zien onder een microscoop. In principe zijn bacteriën goed voor de mens of hebben ze geen schadelijke effecten. Alsnog kunnen er ziektes worden verspreidt middels bacteriën en worden er vaak maatregelen genomen om het aantal bacteriën binnen een huishouden of maatschappij beperkt te houden. Hieronder staan enkele tips om jezelf te beschermen tegen bacteriën.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen bacteriën?

1.      Mondkapje

Deze wordt weinig gebruikt in Europa maar is bekender in Aziatische landen zoals China. Hier is ook smog een groter probleem en worden mondkapjes gebruikt om te voorkomen dat er schadelijke stoffen en dus ook bacteriën worden ingeademd. Op internet zijn veel soorten mondkapjes te vinden die niet veel geld kosten, dus als u zich op bepaalde onhygiënische plekken bevindt, dan kan het een slim idee zijn om een mondkapje te gebruiken.

2.      Mondwater

Deze hebt u misschien thuis wel liggen in een van uw badkamerlades. Mondwater wordt gebruikt om de mond te spoelen en hiermee bacteriën te doden in uw mond. Dit is goed voor uw tanden en vermindert het risico voor ontstekingen en andere narigheden.

3.      Deurmat

Deze is iets minder bekend maar wordt onbewust veel gebruikt. Een deurmat voorkomt dat er vuiligheid in huis komt. Een mattenspecialist kan u helpen bij het kiezen van de juiste mat om bacteriën in huis te voorkomen.

4.      Handen wassen

Deze is vanzelfsprekend maar zeer effectief om het aantal bacteriën in huis te verminderen. Veel bacteriën bevinden zich namelijk op uw handen, aangezien je je handen overal voor gebruikt en gedurende een dag veel dingen aanraakt. Door met goede zeep uw handen regelmatig te wassen kunt u veel bacteriën verwijderen uit uw leven!