Lensvloeistof bestellen

L

Online lensvloeistof bestellen

Lensvloeistof, een middel dat onmisbaar is voor iemand met (kleur)lenzen. Lenzenvloeistof heeft verschillende functies, namelijk het reinigen of het ontsmetten van jouw lenzen. Daarnaast kun je ook je lenzenvloeistof gebruiken om je lenzen in te bewaren, je lenzen inzetten en juist om je lenzen te bevochtigen. Lensvloeistof is dus echt onmisbaar!

De juiste manier van het gebruiken van lenzenvloeistof

  • Bepaalde typen lensvloeistof zijn enkel gericht op een grondige reiniging van de lenzen en kunnen niet worden gebruikt als inzetvloeistof. Dit is niet mogelijk om dat reinigingsvloeistof bepaalde bijtende stoffen bevatten.

  • Net als bij medicijnen kunnen mensen allergisch zijn voor bepaalde typen lenzenvloeistof. Allergische reacties kunnen zijn: prikkelende, branderige, rode of jeukende ogen. Heb je last van deze klachten? Raadpleeg dan een (oog)arts of opticien.

  • Het verschil in type lens zorgt er voor dat er een ander soort lensvloeistof nodig is.

  • Gebruik geen speeksel of water voor het bewaren EN inzetten van lenzen, dit vergroot namelijk de kans op een eventuele besmetting van je ogen.

  • Lensvloeistof is tijdelijk houdbaar, houd bij gebruik goed in de gaten wat de houdbaarheid is van het flesje. Op de fles staat aangeven hoelang de vloeistof na openen te gebruiken is. Heb je lensvloeistof dat ‘over de datum’ is, dan kan het haar effect verloren zijn. De producteigenschappen zoals de pH-waarde en de viscositeit is dan verloren en is de vloeistof dus niet geschikt voor gebruik.

  • Mocht je na het gebruik van de juiste lensvloeistof toch problemen ondervinden met het zicht (denk bijvoorbeeld aan ontstoken ogen of wazig zien), dan kan de oorzaak bij de lens zelf liggen. Een kleine beschadiging, slijtage van de lens etc., allemaal oorzaken die dan mogelijk zijn. Heb je last van deze klachten? Raadpleeg dan een (oog)arts of opticien.

Lensvloeistof is dus niet zomaar een aankoop die je doet, denk goed na over welk soort vloeistof je nodig hebt!