Jouw trouwe viervoeter en de dierenarts

J

Heb jij ook een trouwe viervoeter in huis lopen? Dan begrijp ik goed dat jij je trouwe viervoeter gezond wil houden! Hoe vervelend is het als jouw hond ziek is? En je niet weet wat er aan de hand is? Wanneer je hond zich anders gedraagt, is de kans groot dat hij niet helemaal fit is. Veel mensen kiezen ervoor om dan even voor de zekerheid naar de dierenarts te gaan. Maar had je niet al veel eerder naar de dierenarts moeten gaan? In dit artikel lees je meer over het bezoeken van een dierenarts.

Want..
hoe vaak zou je met jouw viervoeter naar de dierenarts moeten gaan? Natuurlijk is dit lastig te zeggen, want elke hond is anders. Toch is het belangrijk om de gezondheid van jouw hond af en toe te laten controleren door een professional.

Pup in huis?

Heb je onlangs een pup in huis gehaald, dan kun je een bezoekje brengen aan de dierenarts voor een gezondheidscontrole. Deze controle gaat vaak samen met de vaccinatie voor een pup. Na zo’n gezondheidscontrole weet je ook of jouw pup in orde is.

Een tijdje later is een bezoekje aan de dierenarts voor een jonge honden consult aan te raden. Weer een manier om de gezondheid van jouw hondje goed in de gaten te houden. Naarmate je hond ouder wordt, kan een bezoekje in het jaar aan de dierenarts ook geen kwaad.

Natuurlijk moet je ook altijd zelf goed op je hond letten. Merk je bijvoorbeeld dat hij niet goed eet? Of dat hij ander gedrag vertoont? Dan is het belangrijk om alert te blijven. Door op tijd de dierenarts in te schakelen, kun je heel wat ellende voorkomen.

Dierenarts gezocht?

Wil je een dierenartsbezoek inplannen en ben je op zoek naar een dierenarts? Dan kun je aankloppen bij Dierenkliniek Vossegat, een dierenkliniek in Wilhelminapark