Op zoek naar de juiste pruik

O

Pruiken winnen steeds meer aan populariteit. Tegenwoordig hoef je geen travestiet te zijn, haarproblemen te hebben of carnaval te vieren om een pruik op te zetten. Je ziet het in Amerika al veel: Celebrities die een pruik opzetten om op te vallen. Zo draagt Katy Perrie regelmatig felgekleurde pruiken tijdens premieres of andere grote evenementen en ook Lady Gaga zie je vaak met een pruik op. Maar pruiken zijn over het algemeen niet goedkoop dus hoe kom je aan een kwalitatief goede pruik zonder dat je daar enorm in moet investeren?

Hoofdmaat bepalen

Waar veel mensen niet direct rekening mee houden als ze op zoek gaan naar een pruik is dat de hoofdmaat van ieder mens verschilt. Voordat je je verder gaat verdiepen en alle pruiken moet je eerst duidelijk hebben welke hoofdmaat je hebt. Om je hoofdmaat op te meten kun je de volgende vijf stappen nemen:

  1. Plaats het begin van de meetlint aan de voorkant in het midden van je haargrens. Met de haargrens bedoelen we het punt waar je haargroei begint.
  2. Houd de meetlint vast en trek deze een halve centimeter boven het oor langs richting het kuiltje in de nek, je achterhoofdsbeen.
  3. Via het kuiltje in de nek breng je de meetlint naar boven langs je andere oor, waar je ook een halve centimeter boven de oor aanhoudt.
  4. Tenslotte breng je de meetlint terug naar het beginpunt in het midden van de haargrens.
  5. Je kunt de hoofdmaat nu aflezen op de meetlint.

Pruiken van verschillende soorten haar

Nu je de juiste hoofdmaat hebt bepaald is het tijd om je te gaan verdiepen in welke soort pruik je wilt hebben. Allereerst is het goed om te weten dat er pruiken zijn van verschillende soorten haar. De duurste pruiken zijn met stip de pruiken gemaakt van echt haar. Voor een dergelijke pruik betaal je al snel minimaal 500 euro. Waarschijnlijk betaal je een dergelijk bedrag pas als je elke dag met een pruik op wil lopen. Maar wat nou als je een paar keer per maand een pruik op wil doen bij een speciale gelegenheid? Dan ga je geen 400 euro betalen. Voor deze gelegenheden zijn er bijvoorbeeld pruiken van synthetisch haar of van zogenaamd techno haar. Synthetische pruiken heb je al vanaf 99 euro en pruiken van techno haar heb je al vanaf 280 euro. Het belangrijkste verschil in beide materialen is dat je pruiken van synthetisch haar niet kunt fohnen of stylen met een styletang terwijl dat wel kan bij pruiken van techno haar. Het is dus heel belangrijk dat je dit in de gaten houdt wanneer je je gaat orienteren op een nieuwe pruik. Beide materialen zijn tegenwoordig overigens nauwelijks nog te onderscheiden van echt haar. Bij Peruca vind je verschillende goedkope pruiken van synthetisch of techno haar.