Smoothies voor de huid

S

Iedereen maakt het wel eens mee, een avondje flink wezen stappen, drinken en lol maken. Je hebt een fantastische avond gehad maar als je jezelf de volgende ochtend in de spiegel ziet schrik je toch even. Op dit soort ochtenden kan je wel wat extra energie gebruiken en ook je huid is hier wel aan toe. Daarom hier een recept voor een smoothie die jou en je huid de boost geeft die jullie verdienen. Je kan zelf ook nog ingrediënten toevoegen, of eventueel iets weg laten als je het echt niet lust.

drankje

Overheerlijke smoothies.

Wat heb je nodig?

In principe heb je niet zo gek veel nodig. Een blender is echter wel aan te raden en natuurlijk de ingrediënten en dat zijn de volgende:

  • Een banaantje. Bananen bevatten gigantisch veel belangrijke stoffen waaronder koolhydraten, vitamines A en C, kalium en nog een aantal belangrijke energieboosters.
  • Een kiwi. Kiwi’s zijn klein maar bevatten ontzettend fenol, een stofje dat huidirritaties verhelpt. Daarnaast is de kiwi ook goed tegen rimpels en donkere kringen.
  • Pompoenzaadjes. De zaden van een pompoen zijn rijk aan zink. En laat zink nou net goed zijn tegen een aangetaste huid. Dankzij het zink in de zaden zal je huid sneller genezen. Daarnaast bevatten de zaadjes belangrijke stoffen zoals ijzer, vetzuren en magnesium.
  • Avocado’s. Naast het feit dat ze uitermate geschikt zijn voor een maskertje, kan je zo ook prima in je smoothie doen. De avocado is rijk aan vitamine C en E en deze vitamines zorgen er voor dat de huid goed kan hydrateren.
  • Ananas. Ik ben zelf helemaal gek van ananas en het liefst doe ik overal ananas bij. Maar voor deze smoothie is het een uitermate geschikt ingrediënt. De ananas is namelijk vocht afdrijvend waardoor het alle giftige afvalstoffen uit je lichaam zuivert.
  • Cocoswater. Cocoswater kan je bij bijna iedere supermarkt kopen. Het staat vaak in het koelvak of in de koelcel en zit in een soort klein melkpakje. Omdat cocoswater veel kalium, calcium en natrium bevat en daarnaast ook veel vitamine C bezit, vind ik dit een uitermate geschikt drankje om door de smoothie te doen. Het voegt ook wat extra vocht toe aan de smoothie en dat kan je huid wel gebruiken na zo’n zware nacht.

Tot slot zou je er voor kunnen kiezen pure chocolade toe te voegen. Pure chocolade bevat flavonoid. Dit zorgt voor een gladde huid. Ik zelf hou totaal niet van chocolade en laat het daarom liever weg.

Dus tast toe en geniet van je dag!