Tips Zorg

Abortus bij onbedoelde zwangerschap

A

Ongewenst zwanger of wil je dit juist graag voorkomen? In beide situaties is het prettig als je ergens terecht kunt waar je jezelf op je gemak voelt. Zeker als je ongewenst zwanger bent, is dit vaak een moeilijke situatie. Wil en kun je de zwangerschap voorzetten of zie je hier echt geen mogelijkheden voor? Dit is vaak een emotionele beslissing. Een gecertificeerde abortuskliniek kan je ondersteuning bieden bij je besluit. Een deskundig team van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers kunnen je informeren over de diverse mogelijkheden, bieden je een luisterend oor en helpen je bij het besluit wat je genomen hebt.

Afbreking van de zwangerschap
Allereerst is het belangrijk dat je weet hoever je zwangerschap gevorderd is. Afbreken van een zwangerschap kan namelijk niet in ieder trimester. Daarbij zijn er verschillende manieren om een zwangerschap af te breken als je ongewenst zwanger bent.
De kliniek kan je hierover informeren en samen met jou bekijken wat voor jouw situatie de beste oplossing is. Je kunt hiervoor altijd langskomen voor een gesprek, ook al besluit je uiteindelijk toch om de zwangerschap voort te zetten.
Voortzetten of afbreken van de zwangerschap, de keus hierin ligt volledig bij jou en zal in alle gevallen worden gerespecteerd. Het gaat erom dat de abortuskliniek jou kan ondersteunen in deze moeilijk tijd en je kan helpen waar nodig of gewenst. Ook als je hulp wilt om een eventuele ongewenste zwangerschap te voorkomen met de juiste anticonceptie, kun je bij de abortuskliniek terecht.

Wil je meer informatie of wil je graag langskomen voor een gesprek? Bel gerust eens vrijblijvend, wij zorgen dat je jezelf veilig en op je gemak voelt en indien nodig ook goede zorg krijgt.

Bloemenhovekliniek, T. +31 23 528 98 90